БЕЗОПАСНОСТ


 

 

 


 


 

      Трафикът на хора съществува - информиайте се!

Закон за закрила на детето

Държавна агенция за закрила на детето

 

15.11.2015 - световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП

 

 

УЧАСТВАЙТЕ И ПОДКРЕПЕТЕ МЕРОПРИЯТИЯТА ЗА
СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ

15.11.2015г. (неделя)

 

     С тази картина призоваваме всички да осмислят всеки миг от поведението си на пътя, така че това никога да не се повтаря!

     Автор на рисунката е Георги Николаев Ризов на 10 г., ученик от СОУ „Г. Бенковски”, гр. Пазарджик. С нея той участва в ежегодния конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата” 2015, организатори на който са ГДПБЗН – МВР и МОН. 

 

 ОРГАНИЗИРАНИ МЕРОПРИЯТИЯ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ И В САЙТА НА

 БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ПРИ КАТАСТРОФИ

Обръщение на Съвета на децата към ДАЗД по повод трагичния инцидент в двора на училище в гр. Сливен

09 Ноември 2015 г.

Ние, членовете на Съвета на децата към Държавна агенция за закрила на детето, сме изключително притеснени от посегателството към наша съученичка в двора на Професионалната гимназия по икономика в град Сливен.

Ние искаме да живеем и растем в защитена, сигурна и спокойна среда. Затова не можем да приемем факта, че външни лица имат свободен достъп до нашите учебни заведения, а понякога и пряк контакт с нас. Това застрашава сигурността ни и нарушава правата ни.

Насилието е един от основните проблеми, с който се сблъскват децата в България, то се случва всеки ден – в семейството, в училището, на улицата. В някои случаи, когато се притесняваме да разкажем на някого за тормоз, на който сме подложени, то остава скрито, но винаги води до неблагоприятни последици. Насилието е предотвратимо и преодолимо, ако потърсим и получим навременна подкрепа.

Ние, членовете на Съвета на децата, призоваваме вас, нашите връстници, винаги да споделяте проблемите си - с родители си, с учителите, с училищния психолог, или на безплатната Национална телефонна линия за деца 116 111, където денонощно и анонимно може да потърсите помощ.

Обръщаме се към възрастните, от които зависи ние децата да живеем и растем в сигурна и безопасна среда – родители, общественост, институции.

Чуйте нашия глас!

Направете така, че България да не губи повече нито едно свое дете. Защото ние сме гаранцията за утрешния ден на България.

Нека растем щастливи в сигурна и безопасна среда!

Нека заедно запазим бъдещето на страната!

 

 

Фахредин Фаредин

Председател на

Съвета на децата към ДАЗД

Категории