УЧИЛИЩНИ ПРАЗНИЦИ И ТЪРЖЕСТВА


  • Училищно състезание за художествено изпълнение на литературно произведение

                 Жури

              Председател: Стефан Диомов

              Членове: Ваньо Вълчев и Румяна Емануилиду

 

 

 

 


 

"Дванадесет коледни картички"

  17 декември 2015 г.

Коледа – празник на невероятните чудеса, на сбъднати мечти и прояви на човещина! Празник, който ни пренася в един невероятен вълшебен свят, населен с приказни герои. Свят, огрян от светлината на звездите и от топлината на добрите хора, която те даряват на близките си. Такава е атмосферата, която цари в училището.

Нека да си пожелаем – доброто и красивото винаги да ни водят по пътя на щастието и на успеха!

 


КОНЦЕРТ

по случай 50-годишния юбилей на СОУ "Димчо Дебелянов"

         На 27 март 2013 г. в залата на Операта в гр. Бургас се състоя юбилеен концерт по случай 50-годишния юбилей на училището. Концертът бе посетен от г-н Константин Гребенаров - областен управител на област Бургас, г-жа Йорданка Ананиева - заместник - кмет на община Бургас, г-жа Веселина Таралова - директор на дирекция "Образование и демографски въпроси" - община Бургас, експерти от РИО на МОМН - Бургас, директори  на над 20 учебни и детски заведения от гр. Бургас и областта, видни общественици и огромен брой родители.

          Поздравителен адрес от кмета на гр. Бургас прочете г-жа Йорданка Ананиева. Връчена бе и парична награда от 1000 лева от името на община Бургас.

 Поздравителен адрес  и плакет от началника на РИО - Бургас, инж. Виолета Илиева, поднесе г-жа Емилия Радева.

      Специални гости бях и бивши учители в училището от периода на неговото създаване. Сред участниците в концерта бяха  възпитаниците на училището Георги Дюлгеров, Иван Ангелов, Павел Михов, Стефан Илчев и "Петте сезона" (едно от момичетата на набиращата огромна популярност в страната група - Красимира, е също възпитаник на училището).

  Танцов състав "Трите пъти" с художествен ръководител Марио Егов и детски народен хор "Трепетлика" при ОДК - гр. Бургас, с художествен ръководител Пепа Запрянова (част от момичетата в състава са настоящи възпитаници на СОУ "Димчо Дебелянов".) поднесоха специални поздрави.

        "Еуфория" - така с една дума може да се обобщи това което изпитаха изпълнители и публика по време на Празничния концерт.

         Линк към запис на концерта:  https://www.youtube.com/watch?v=sjHfDRwlg0s

17.12.2015
17.12.2015
17.12.2015
"Дванадесет коледни картички"
17.12.2015

Категории