Базар на професиите

На 19.11.2022 г. ученици от IX-ти и X-ти клас, заедно с учителите си д-р Светла Ангьозова и г-жа Събина Булгурова се включиха в есенното издание на форума „Базар на професиите“ – 2022 г., организиран от община Бургас и кариерните консултанти към Център за подкрепа на личностното развитие. Домакин на мероприятието бе ОУ „Елин Пелин“ – Бургас.

Във форума участваха представители на 20 училища от община Бургас, като всяко от тях имаше изграден своеобразен щанд, на който ученици и родители имаха възможност да получат отговори на всички въпроси, които ги вълнуват относно учебния процес и бъдещата реализация на учениците.

Основната идея на форума бе кандидат – гимназистите да  направят своя правилен кариерен избор. Да затвърдят желанието си, ако са избрали бъдещото си училище или по-лесно да направят своя избор след среща с педагози и ученици от профилирани, професионални гимназии и средни училища.

По време на форума учениците имаха възможност да  попълнят въпросници за професионално ориентиране и да получат подкрепа  от квалифицирани кариерни консултанти.