Празник за обитателите от Бургаския приют за безстопанствени кучета

Общинският приют за безстопанствени кучета – Бургас е създаден през 1995 г. с решение на Общински съвет. Той е един от първите Приюти в България. В него се настаняват временно безстопанствени кучета (родени като такива, загубени или изоставени от своите собственици) и животни, доведени от граждани.

Съгласно Програмата и разпоредбите на Закона за защита на животните, безстопанствените кучета се залавят от екипа на приюта, обезпаразитяват се, ваксинират се срещу бяс, кастрират се, маркират се и след необходимия възстановителен период се връщат по местата, от които за заловени.

Ученици от VIII“А“ кл. от училището ни изпълниха благородно дело и организираха един малък празник за обитателите от Бургаския приют за безстопанствени кучета. Направиха им деня прекрасен с разходки, игри, лакомства и шепа любов. Осмокласниците стоплиха  сърцата на „четирикраките приятели“, за тях бягството от килията е глътка въздух. А в замяна на това достойно дело- да отделиш време за кучетата без дом, децата бяха възнаградени със сладки целувки.

121553 resized
121630 resized
121847 resized
121920 resized
121946 resized
122407 resized
125253 resized
133345 resized
133420 resized
133805 resized

Рая, Габрина, Стефани, Никол, Клара-Софи, Венцислав, Божидар-Фердинант, Димо, Николай и Цветан направиха много щастливи днес обитателите на Приюта за безстопанствени кучета към община Бургас. Разходки, внимание и любов – това получиха от децата! Огромни благодарности на тяхната класна – г-жа Детелина Симеонова, и учителите г-жа Станимира Иванова и г-н Тодор Захариев! Дозата „духовна храна“  бе получена взаимно. Хубаво би било повече ученици, учителите и родителите им да се включват в подобни инициативи!