• НАЧАЛО
  • календар'2022-23
  • Йоана Красимирова Трендафилова от VI“В“ клас спечели ПЪРВО място на втория ученически конкурс за стихотворение „Моят град Бургас“

Йоана Красимирова Трендафилова от VI“В“ клас спечели ПЪРВО място на втория ученически конкурс за стихотворение „Моят град Бургас“

Йоана Красимирова Трендафилова от VI„В“ клас спечели ПЪРВО място със стихотворението „Моят роден град Бургас“ на втория ученически конкурс за стихотворение „Моят град Бургас“, организиран за втора поредна година от община Бургас и Център за подкрепа на личностно развитие като част от дейностите за изпълнение на общинската програма по краезнание. Целта на конкурса е да стимулира творческите изяви на учениците и предостави възможност за участието в създаването на две нови детски песни за Бургас.

В конкурса се включиха ученици от V, VI и VII клас със стихотворение на тема „Моят град Бургас“. Тази година интереса към конкурса беше много голям и в него се включиха ученици – представители на 16 училища от община Бургас с 93 авторски стихотворения. Най – много творби са изпратени от ученици от V клас.

Постъпилите творби оцени петчленно жури в състав: председател – доц. д-р Захарий Дечев – автор на общинска програма по краезнание „Моят град Бургас“, членове: Василена Чернаева – композитор, Владимир Спасов – учител по музика, Милена Добрева – музикант и ръководител на музикални формации и Виктория Димова – учител по български език и литература.

Наградите за първо място са 2 по 100 лв. /във вид на ваучери за магазин „Технополис“/ и композиране на музика към текстовете на двете стихотворения. За второ място има парична награда от 70 лв. /във вид на ваучери за магазин „Технополис“/, а за трето място – 50 лв. /във вид на ваучери за магазин „Технополис“/.

Поощрителна награда, ваучери от книжарница „Хеликон“, получи Иглика Грозданова Иванова от VI клас

Награждаването на отличените автори в конкурса ще бъде на 10 май 2023 г. от 16:30 часа на открита сцена „Охлюва“.